Smaka på Västmanland

Medlemsdagen genomfördes i en livesändning. Vi presenterade årets fyra stora aktiviteter vi vill genomföra tillsammans med alla medlemmar. Västerås Tidning gavs utrymme att presentera vårt ingångna partnerskap, klicka HÄR för att veta mer. Patrik Rehn från Länsstyrelsen informerade om bildandet av Agro Västmanland vilket sker i detta nu.

Innan ni scrollar ner och tittar på presentationen vill jag än en gång poängtera att insatserna vi gör i år i de båda projekten Lokalt på Menyn och Smak av Italien är för ER och att vi gör detta tillsammans för större genomslagskraft för den lokala maten och drycken.

Välj och vraka vart du vill delta och vill du vara med på allt är det extra kul.

Smaka på Västmanland fyller 10 år 2022. Flertalet tillfällen under året kommer ges till firande. Årets fokus sammanfattas i tre ledord: Kunskap, Gemenskap och Konkreta affärer.
Året då Smaka på Västmanland blir den naturliga portalen till lokalproducerad mat. Många yttre faktorer bidrar till att SPV har en möjlighet att ta en starkare position för att främja det lokala.
Projektet Lokalt på Menyn betyder mycket för SPV. Vi har tillsatt resurser (Rikard och Christoffer) för att kunna genomföra aktiviteter som gynnar medlemmarna. Parallellt med dessa arbetar resurserna med flera värdehöjande insatser. Framförallt vill vi växa som förening och få en starkare röst i samhället.
Årets aktiviteter och medlemsdagar samlade på en bild. Detta år blir ett händelserikt år för föreningen och dess medlemmar.
SPV arrangerar en monteryta på 200 kvadrat som ska fyllas med lokala läckerheter. Vi ser framför oss en levande marknad med mycket kommers och sjudande av liv. En fantastisk start på våren och möjlighet för mässbesökare att få "Smaka på Västmanland". Arrangeras av Västerås Tidning och här marknadsförs deltagande medlemmar stort. Mässan ger dig som deltar: Möjlighet till konkreta affärer, gemenskap med alla i föreningen som är med och stor synlighet. Klicka på bilden för att komma till projektsidan.
Smak av Italien, ett fristående projekt under året där vi fokuserar på att affärsutveckla deltagarna. Avslutas med en inspirationsresa till Italien. Klicka på bilden för att komma till projektsidan. Anmäl dig NU! Utbildningen startar i snart.
Kampanj där restauranger utmanas att skapa maträtter med lokala råvaror. Genomförs som förra året både i Västmanland och Örebro under sommaren. Har du tips på restauranger du vill ska delta? Tveka inte att tipsa oss. Klicka på bilden och läs mer hur vi vill skapa affärsrelationer på sikt mellan dessa två grupper.
SPV's medverkan på Salamässan blir vår största satsning under året. Upp till 15,000 mässbesökare under tre dagar borgar för ett stort antal möjligheter till affärer för utställare. Även SPV kommer ha en central monter i ytan för att berätta om föreningens arbete och samhällsnyttan i det lokalproducerade.
SPV arrangerar tre delar i mässan: 1. Marknad, ca 200 kvadrat fylld med ca 20 lokala producenter. 2. Foodcourt ute, 3-4 restauranger som lagar och serverar lokal mat. 3. Kunskap, seminarier, provningar av mat och dryck, produktlanseringar eller diskussionspaneler. Endast fantasin sätter gränser för vad vi fyller dagarna i kunskapsdelen med.
Att som medlem ställa ut på mässan kostar 1500 kr och kommer ge dig väldigt mycket värde. Ta chansen och anmäl dig. För mer information klicka på bilden.
Detta år ger föreningen väldigt stor medlemsnytta i flera publika arrangemang. Det är upp till dig som medlem att välja vart det passar dig att delta, självklart ser vi gärna att medlemmarna är med i så många evenemang som möjligt. Vi hoppas att detta året sätter en bas för framtida arrangemang och möjligheter för våra medlemmar att på ett kostnadseffektivt sätt möta marknaden och nå ut till nya marknader. Rikard och Christoffer med styrelsen finns här för er som vill diskutera kring aktiviteterna. Klickar ni på länken kommer ni till den samlade informationen om årets projekt.
×