Smaka på Västmanland

Projektet genomfördes under våren 2022.

Stort tack till Per och Jens på Pierino Resor som stod för värdskapet i Montecarotta, Italien. Är ni en grupp på 15-25 personer rekommenderar vi varmt denna upplevelse. Tag kontakt med Per eller Jens på länken ovan och skräddarsy er egen resa med dem.

Utbildningsserien och studieresan gav deltagarna utveckling och bra insikter i sitt eget företagande inom lokal livsmedelsproduktion.

Ord från utvärderingen: ”Stort stort tack för detta fantastiska arrangemang!! Ni har gjort mycket för att skapa nätverk i Västmanland mellan oss företagare. Tror inte detta hade varit möjligt utan denna resa som svetsat samman oss. Den här tiden att vara tillsammans finns inte i vardagen i Sverige.”

Öka din lönsamhet!

Lär av:

20 Branschkollegor

13 Producenter i Italien 

1 Affärscoach

Öka din lönsamhet och rusta dig för framtiden med Smaka på Västmanland. Se affärscoachen Patrik Rehn berätta mer i klippet.

 

Du får:

Insikt – Företagets styrkor och utvecklingsområden. Genomlysning av företagets potential.

Utsikt – Beskrivning av möjligheter och hot. Hur tas möjligheter tillvara på bästa sätt och hur förbereder jag företaget för att hantera utmaningar.

Framsikt – Kvalitetssäkring att resan företaget gör tar dig till dina långsiktiga mål

Bakgrund

Vi ser att vi kan möta nya kundgrupper som intresserar sig för miljö- och klimatfrågor och för matens ursprung och hur den produceras. Men det ställer också högre krav på företagen att utveckla produkter och koncept som både anknyter till traditionell matkultur och tilltalar den medvetna konsumenten. Vi har valt att använda Italien som ett gott exempel på hur man kan arbeta med att ta tillvara, utveckla och marknadsföra en traditionell matkultur.

Upplägg

Deltagare i detta projekt kommer starta med en utbildningsserie om tre träffar där varje företag i samspråk med affärscoach Patrik Rehn får identifiera utmaningar och förbättringspotentialer i sitt företag.

Vi attackerar denna utmaning eller potential upprättar en strategi tillsammans för att utveckla företaget i rätt riktning.

Utbildningarna kommer vara halvdagar med tre träffar i mars och april.

Vi åker sedan gemensamt till Ancona, region Marche, i Italien för att där besöka lokala livsmedelsproducenter inom olika kategorier: Mejeri, ost, olivolja, chark, vinodling, djurhållning, kvarn, grönsaker med mera.

 

Varför ska DU delta?

Kunskap – I samtal med affärscoachen arbeta med ditt eget företag och dess utmaningar, möjligheter och affärer.

Inspiration – Under hela projektet och framförallt under själva studieresan finna inspiration hos de vi möter, hur de tacklat likadana utmaningar och inspireras av deras lösningar.

Relationer – Stora möjligheter till relationsbyggande företagen emellan i projektet samt med de företag vi möter under projektets gång. I dessa möten lära av varandra och utvecklas tillsammans.

För att delta i detta projekt tillkommer en kostnad på 4000 kr plus moms per deltagande företag/person. I paketet ingår all utbildning och material kopplat till den. I resan till Italien ingår alla resor från Arlanda och tillbaka samt transporter på plats, guide (svensktalande) under hela vistelsen, inträden, helpension utom viss dryck och boende.

Projektägare:

Smaka på Västmanland

Finansieras av:

Jordbruksverket och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling

×