Smaka på Västmanland

Smaka på Västmanland bildades år 2012 efter att några Västmanländska råvaruproducenter frågat sig varför inte större andel av maten som köptes i butikerna kom från närområdet? Dessa producenter beslöt sig för att gå samman för att lyfta frågan och arbeta mot en förändring.

Det finns än idag många barriärer kvar att övervinna innan lokal mat är det självklara valet på varje västmanlännings tallrik men Smaka på Västmanlands möjlighet att påverka blir starkare för varje ytterligare medlem som ansluter sig. Idag är vi över 50 medlemmar.

Varför du ska bli medlem

Som medlem har du

ett stort intresse av att ta tillvara på områdets råvaror. Våra medlemmar strävar efter att, så långt det är möjligt, använda sig av regionala råvaror eller av regional förädling.

Varumärket – Smaka på Västmanland

Som medlem har du möjlighet att använda dig av “Smaka på Västmanland” -sigillet som symboliserar din passion för lokal mat.

Hållbarhet

Våra medlemmar samverkar i nätverket Smaka på Västmanland där de ges möjlighet att ytterligare utveckla verksamheten och lyfta den regionala maten. En given förutsättning är att du som medlem arbetar med de tre dimensionerna av hållbarhet: ekonomisk, social och ekologisk.

Kostnad

En årlig avgift på 1925 kronor inkl. moms. Vid inträde i föreningen tillkommer en insats på 500 kr momsfritt.

Tillsammans arbetar vi för miljö och hållbarhet, regional verksamhet och samverkan!

Använd anmälningsformuläret nedan för att ansöka om ditt medlemsskap.

Observera: Se till så du får en grön ruta som konfirmerar att du skickat in ansökan. Vi svarar så snart vi ser ansökan och vi önskar dig varmt välkommen till nätverket!

Får du ingen konfirmation i närtid hör av dig till styrelsen via info@smakapavastmanland.se

×