Smaka på Västmanland

Projektet smak av Italien genomfördes våren 2022

Gänget på scenen på teatern i lilla staden Montecarotta. Längst till vänster vår guide under vistelsen: Per Åsander, driver företaget Pierino resor som arrangerar mat och vinresor till Italien.

Ett härligt gäng av lokala producenter som i denna utbildningsserie lärt av varandra och av producenter i Italien i syfte att utveckla den lokala matproduktionen hemma i Sverige.

Under en intensiv vecka besöktes inte mindre än tretton producenter i Italien verksamma inom olika grenar av livsmedel: Olivolja, Mjöl, Pasta, Vin, Öl, Grönsaker, Grödor, Kött, Chark, Choklad, Bär och Frukt.

Stort tack till alla som deltog och inte minst till Per och Jens för ett exceptionellt värdskap i Italien.

Nedan ett axplock av besöken i Italien.

Colle Nobile - Olivoljeproducent
Gabrielloni - Olivoljeproducent
La Bona Usanza - Grödor och alternativa proteiner
Molino Spoletini - Stenkvarn med egen pasta och mjöler
Birrificio Dei Castelli - Ölbryggeri
Gabrielloni - Frukt och Grönsaksodling

Projektet finansieras av Jordbruksverket och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

×