Smaka på Västmanland

Ingredienser

4 portioner

  • 4 portobellosvampar eller 16-20 champinjoner
  • 1 dl balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 msk finhackad vitlök
  • Salt och peppar efter smak
  • 4 skivor valfri ost

Gör så här

Placera svamparna utan skaft i en gratängform
Blanda sedan i en liten skål vinäger, olja, basilika, oregano, vitlök, salt, peppar
Häll sedan över svamparna och låt stå i rumstemperatur ca 15 min vänd svamparna 2 gånger.
Förbered grillen för mediumhög värme
Pensla gallret med olja, placera svamparna på grillen
Spar marinaden och pensla under grillningen
Grilla mellan 5-8min på varje sida, pensla ofta
Lägg på osten under de 2 sista minuterna
Servera i bröd med sallad, lök, tomat hemmagjord hamburgerdressing

Serveringstips

×