Smaka på Västmanland

Lycktäppans Rapsolja

Gården där Lycktäppans Rapsolja pressas tillhör Rynninge by, en gammal klassisk radby som aldrig skiftats enligt ”Laga skifte”.

Lycktäppans rapsolja är 100% kallpressad ekologisk (KRAV-märkt) rapsolja utan tillsatser. Den finns väl utbredd i butiker i regionen samt i vår egen gårdsbutik där vi även samlat lokala smaker från närliggande producenter.

Vi började ställa om gården till ekologisk odling redan 1996. År 2008 fanns den första egenodlade och gårdspressade rapsoljan på flaska. Om gårdens egna odlingar inte räcker till köps rapsfrö in från närliggande, Kravgodkänd odling.

Jag, Göran, som tillverkar Lycktäppans Rapsolja, är född och uppvuxen på gården, skolad inom lantbruk och utexaminerad Lantmästare 1991. 1995 tog jag över driften av gården, efter mina föräldrar. Kort sagt har jag ägnat mig åt lantbruk i någon form sedan jag slutade grundskolan 1980. Gården, som jag äger tillsammans med min bror, köptes från början av min farfar 1936.

Kontakt: Göran Pettersson

Adress: Rynninge 308, Fellingsbro

Telefon: 070-560 60 17

Hemsida: www.lycktappan.se

E-post: info@lycktappan.se

×