Smaka på Västmanland

Lundbergs - berättelsen

Drömmen var att kunna bli självförsörjande, att ha en gård och djur och odlingar. Sedan tonåren har det inspirerat mig. Båda våra föräldrar tog vara på naturen, våra mammor syltade och saftade och lagade all mat från grunden. Mor klarade sig bra under kriget i förhållande till andra och att klara sig även om det skulle bli kris inspirerar oss.

Jag skulle precis fylla 20 år när jag träffade Anders, han kunde mycket om lantbruk och vi gör det mesta tillsammans även om han är mer intresserad av traktorer och maskiner.

På våren harvar och sår vi, vi plockar skott, löv och blommor till saft och inläggningar. På sommaren tar vi reda på bär och frukterna till saft och sylt, vi drar upp grönsaker för mer inläggningar. På hösten tar vi upp rotfrukterna och mer inläggningar. Året runt tar vi hand om lamm och får. På vintern är det vedhuggning, kardning av ull och att göra garn som gäller. Man har inga fritidsproblem precis, men det har inte varit några problem, jag tycker inte det är roligt att gå på stan ändå. Allt överskott säljer vi på Reko-ringarna samt andra marknader.

Vårt arbete drivs av årstiderna, vädret bestämmer vad vi ska göra. Beroende på ork så hoppas vi kunna fortsätta som nu ett tag till.

/Britt och Anders Lundberg

Lunderbergs Grönt & Gott tar vara på allt som naturen har att erbjuda. Allt från odlade grönsaker till lammkött, garn, och förädlade vilda växter. Du finner dem på Rekoringarna i Arboga och Köping eller på deras egna gårdsbutik i Munktorp, Köping. Kontakta dem via deras facebook:
https://www.facebook.com/LundbergsGrontGott

Dela gärna denna berättelse

Facebook
×