Ingredienser
- 2 kg framdelskött (fruset)
- 4 dl rödvin
- Salt
- Peppar
- 2 st lökar
- 2 st vitlökar
- Ca 0,5 dl Svartvinbärssaft
Gör så här
En fredag kväll när du känner dig redo att vara ledig i helgen och inte behöva laga mat hela tiden så tar du fram en påse ut frysen.
Lägg innehållet i ugnen i en smord ugnssäker form.
Häll över rödvin, salta och peppra.
Skala och skär upp två lökar i klyftor
Skala och skiva två vitlökar.
Lägg på folie och sätt in i ugnen på 80 grader.
När du kommer upp på lördagmorgonen så tittar du under folien.
Behöver du tillsätta mer vätska så gör det.
Svartvinbärssaft är gott att hälla på i outspädd form en halv dl cirka.
Köttet är färdigt när det lätt lossnar från benen och känns mört och fint. Ta upp köttet och kasta benen.
Red av såsen och smaka av med salt och peppar.
Vill du ha en magrare sås? Låt skyn svalna och ta bort fettet som flyter till ytan.
Serveringstips
Gott till är ugnsrostade rotsaker, lingon, svamp, rostad pumpa, inlagda grönsaker.
Alternativ : Testa att krydda med timjan, chili, tomat, äpplen,
You must be logged in to post a comment.