Smaka på Västmanland

Dellback

Dellback är en grossist som hjälper matproducenter att nå ut till fler. Genom att minska avståndet från tillverkning till butik gör vi det enklare att hitta varor som är tillverkade med omsorg, men som också inspirerar till nya smakupplevelser. Här hittar våra återförsäljare både gamla favoriter och unika spännande produkter – allt samlat under ett och samma tak.

Historien om Dellback börjar på en gård mellan Eksjö och Aneby där Gustav Dellback växte upp. Köket fylldes ofta av doften från bittermandel när tant Alice bakade sin paradrätt – ostkaka. På denna gård har Gustavs släkt brukat jord, mjölkat kor och stoppat korv i över ett sekel. Jordbruksarvet blev en nerv i Gustavs entreprenörskap, ostkakan ett smakminne för livet och grunden till passionen för äkta mathantverk. En passion som han odlat vidare i sin karriär som ICA-handlare på landsbygd och i storstad, från Gränna och Malung till Örebro.

I varje stad och för varje ny resa har nya smaker och fler rätter lagts till i en gedigen samling matminnen. Nu sår Gustav ett nytt frö för framtidens lantbruk. Och för den svenska matkulturen. Dellback är Gustavs hyllning till mathantverkare och hans sätt att värna om ett traditionellt mathantverk i modern tid.

KONTAKT: Gustav Dellback

TEL: 021-500 30

E-POST: info@dellback.se

HEMSIDA: www.dellback.se

Facebook: Dellback

×